Scroll Top

Christine Lagarde, Weili Dai, Hillary Clinton – Šta je zajedničko za sve njih – Sport i Biznis

sport zene biznis

Postoje uspešne žene na čelu ili visokim pozicijama državnih organizacija, kao i velikih kompanija. One su po raznim istraživanjima stekle 3 veoma važne veštine koje su im pomogne da uspeju u biznisu.

Timski rad + mentalna izdržljivost + samopouzdanje

Ako ste ikada provodili vreme u nekom sportskom timu ili se bavili individualnim sportovima (da, čak i oni časovi plivanja i košarke u školi), znate koje veštine su potrebne za uspeh.

Sport vas nauči važnim veštinama kao što je timski rad. U timu se uči kako da se sarađuje sa drugima i kako da se stave lični interesi po strani radi zajedničkog cilja. Primera radi, u biciklizmu svi članovi podržavaju vođu tima iako će samo jedan nositi žuti dres.

Individualni sportovi takođe imaju mnogo toga da nauče ljude, naročito jer zahtevaju ozbiljnu mentalnu izdržljivost da bi se takmičili sami.

Individualni sportovi zahtevaju mentalnu izdržljivost i samopouzdanje. I pored takmičenja samostalno, retko se može uspešno bez pomoći trenera ili menadžera. Kroz postavljanje ciljeva i strategije, sport nauči kako da se nastavi naporno raditi čak i posle neuspeha.

Na poslu je važno primeniti naučene lekcije iz sporta. Kao deo tima je potrebno sarađivati sa kolegama i staviti zajednički cilj ispred ličnih interesa. Takođe je potrebno imati samopouzdanje i jasne ciljeve, kao i znati da se dići posle neuspeha i nastaviti dalje ka ciljevima..

Izvor:


https://www.euronews.com/next/2023/11/23/playing-sports-can-officially-help-you-succeed-at-work-especially-for-women

Related Posts

Leave a comment